Skærmbriller

Hvad er skærmbriller?

Skærmbriller er briller med en speciel styrke og et specielt design der gør, at medarbejderen kan sidde ergonomisk rigtig ved skærmarbejdspladsen og se skærmen samt papirerne på skrivebordet klart, uden at anstrenge sig unødigt med irritation og træthed i øjnene samt hovedpine til følge.

Hvem kan få skærmbriller?

Når der kan måles et andet styrkebehov i skærmafstanden end de styrkebehov der måles på afstandssynet (>6m) og læsesynet (40cm) så kan en skærmbrille være nyttig og så skal virksomheden betale en sådan. Den problemstilling opstår typisk først når man kommer i læsebrille alderen (over 40 år), men alle medarbejdere bør tilbydes en test hvis der er klager omkring synet ved skærmarbejde.

Korrekt vurdering af skærmbrillebehov

Inden synsprøven foretages, er det vigtigt at skærmarbejdspladsen er indstillet ergonomisk korrekt og at afstandene fra øje til skærm og øje til papir på skrivebord kendes. (synsergonomisk gennemgang og opmåling af arbejdspladsen lavet af optikeren).

Disse mål vil ligge til grund for vurderingen og opbygningen af skærmbrillen, hvis en sådan er nødvendig.

All in one

Lotte Sædholm hos MobilOptikeren har mere end 15 års erfaring i at servicere virksomhederne med skærm-, sikkerheds- og jobbriller. Ved at vælge MobilOptikeren til at levere dine virksomhedsbriller, får du den samme optiker igennem hele forløbet fra bestilling til aflevering af brillerne ude på virksomheden.

Medarbejderen skal bruge mindst mulig dyr arbejdstid på opgaven, MobilOptikeren anvender de mest moderne skærmbrilleglas med superantirefleksbelægning og panserbehandling for bedste synskomfort, special synsprøve, konkurrencedygtige priser, synsergonomisk gennemgang af arbejdspladsen før synsprøven, stort tidssvarende steludvalg af primært Dansk/Skandinavisk design samt tilfredshedsgaranti.

Kontakt MobilOptikeren for en virksomhedsaftale.

Div. links

Arbejdstilsynets bekendtgørelse om arbejde ved skærmterminaler her.

Arbejdstilsynets vejledning indretning og inventar her.